Een nieuwe semipermanente make-up behandeling van de lippen is vergelijkbaar met een wondje. Daarom is hygiëne en een goede opvolging van de nazorg ontzettend belangrijk voor een optimale genezing en een mooi resultaat.

Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig aanvoelen en kan er mogelijk ook wat zwelling ontstaan. Dit is volkomen normaal en is onderdeel van het genezingsproces. Tijdens het herstel kun je meestal op dag 2/3 velletjes verwachten (met kleur) van de lippigmentatie die los gaan laten. Het is van cruciaal belang dat u hier echt vanaf blijft en niet aan gaat krabben/trekken.

U krijgt van mij de nazorgzalf mee die u de komende 6-8 weken mag blijven gebruiken en niets anders. Graag geen lippenstift gebruiken tijdens deze periode. Wanneer u lippenbalsem op is, kunt u contact met mij opnemen en zal ik u adviseren waar u deze kunt aanschaffen.

Om de SPMU-behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen en het mooiste genezen resultaat te verkrijgen, wil ik u vragen onderstaande nazorginstructies op te volgen. Bij vragen en of zorgen kunt u contact met mij opnemen via whatsapp, mail of telefonisch.

LET OP: als u zich goed aan de lippigmentatienazorg houdt, behaalt u het mooiste resultaat!
Het gebruik van antibiotica en hormonale behandelingen kunnen invloed hebben op de houdbaarheid van de pigmentatie. U dient dit vooraf en tijdens de intake te vermelden.
Bijzondere bijwerkingen komen in de regel niet vaak voor, maar het kan altijd gebeuren. U dient direct contact op te nemen met mij en uw huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, kleurverandering, koorts of chronische pijn.

Dag 1:

  • De lippen kunnen gevoelig zijn. Drink daarom vandaag geen warme drankjes zoals thee en/of koffie en zorg dat u via een rietje drinkt. U zal merken dat dit veel comfortabeler aan zal voelen.
  • Het kan voorkomen dat er na de lippigmentatiebehandeling wat wondvocht vrijkomt. Indien dit het geval is dan graag water koken in uw waterkoker en laten afkoelen. Vervolgens mag u een wattenschijfje nat maken in het uitgekookte/afgekoelde water en uitknijpen. Voorzichtig deppen (niet wrijven) tegen uw lippen om het wondvocht voorzichtig te verwijderen. Dit blijft u elke 15 minuten doen totdat u geen gele wondvocht/pigment meer ziet op uw wattenschijfje. Hierna mag u uw lippenbalsem lekker aanbrengen naar behoefte in dunne laagjes.

Dag 2 t/m 14:
De lippen zullen vandaag bij het opstaan donkerder ogen van kleur. Dit is normaal en komt omdat de lippen aan het indrogen zijn en je lichaam zich aan het voorbereiden is op het vervellingsproces.

Bij de meeste mensen begint het vervellingsproces op dag 2/3 en duurt meestal 1 tot max 2 dagen. In een enkel geval kan het ook langer duren. Wanneer alle velletjes eraf zijn, dan oogt de kleur ineens 50% lichter. Schik hier niet van want ook dit is onderdeel van het genezingsproces. Omdat de huid van de lippen 2 lagen heeft i.p.v. 3 hebben de lippen langer nodig om de kleur naar boven te laten komen. Dit proces kan t/m de nabehandeling duren.

  • Vermijdt intensief sporten waarbij je veel zweet gedurende 10 dagen;
  • Geen zon en/of zonnebank gedurende 4 weken – het liefste compleet vermijden;
  • Geen lippenstift gebruiken gedurende 6-8 weken;
  • Vermijd gebruik van zuren zoals BHA’s, AHA’s en vitamine A – deze zitten vooral in uw huidverbeteringsproducten en kunnen de genezing nadelig beïnvloeden;
  • Geen gezichtsbehandelingen, chemische peelings, microdermabrasie en fruitzuur peelings gedurende 4 weken;
  • Gebruik uitsluitend de lippenbalsem die ik u meegeef. Hoe beter u smeert, hoe mooier het genezen resultaat;
  • Vermijd bubbelbaden, zwembaden, sauna’s en stoombaden;
  • Laat geen laserbehandelingen uitvoeren gedurende 6 weken.